Vermoeiende Rommelmarkt


't is goed voor ene keer, zo'n rommelmarkt voor de deur. Een massa-evenement in de eigen straat met de (on)nodige voorbereiding. Op zaterdag werden wegen afgesloten en camionettes met verkoopbaar gerei aangevoerd. Op zondag wekte de menigte een bijna afgeleefde blogger.

Voorbereid en uitgeslapen waren we niet, toen het gezoem van meerdere gesprekken en gezellige drukte aan de straatkant op zondagochtend de ogen openden. Het gevolg van een weekend dat verdacht veel op 2019 leek. 't begon met een weekafsluiter op in de vorm van een sociale activiteit die net iets te ver in zaterdag doorliep. Na de magere nachtrust van iets meer dan een handvol uur slaap stond ondergetekende in arbiterstenue om de sociale engagementsplichten te vervullen en zeer jonge voetballertjes hun hobby te laten uitvoeren.

Strandfeestje

Na de gebruikelijke derde helft - die voor iedereen geldt - moest het thuisfront nog worden klaargestoomd voor 's anderendaags. Klaargestoomd verlieten we de intussen door familieleden en mededeelnemers volgepropte eigendom om zelf te gaan hobbyen. Alweer heerste gretigheid voor de derde en zelfs vierde en vijfde helft. Een strandfeestje - dat bekt niet even goed als beach party, maar het komt wel op hetzelfde neer - sleepte ons van zaterdag naar zondag. Een paar uurtjes in goedgemutst gezelschap vooraleer we het steeds luider roepende bedje opzoeken. Uiteraard vergeten dat de auto net voor de start van de brolmarkt niet meer in de garage of aan de deur kon worden gezet. Zo sleepten we ons in het holst van de nacht nog een kilometer van de alternatieve parking naar (midder)nachtrust.


De groeiende wallen onder de ogen kwamen nu niet van Slaapniegoenie, wel van leefteveel. Daar trokken de vlooienmarkt-fanatici zich opmerkelijk weinig van aan, want na de installaties van halfzeven opende de openluchtwinkel al heel vroeg de deuren. Bij het verstrijken van elke minuut draaide de volumeknop hoger. Als slapen er niet meer in zit, omarm je de vermoeiende rommelmarkt. In de aanbieding: gezellige babbels met passanten, slenterwandelingen langs de verschillende kraampjes, eet- en drankgelegenheid en bikkelharde onderhandelingen met echte die-hards. Het weer zat ons allen mee. De zomer van 2021 beperkte zich tot een weekendje hier en daar. Deze zat er gelukkig bij.

Junior-rommelmarkter

Een aandoenlijk hoogtepunt kwam er van een junior-brocantiekverzamelaar en 't schoonbroerke die oudere versies van video- en computerspelletjes te koop aanbood. Voor een niet eens symbolische euro mocht de zeer jonge knaap zo'n cd-rommetje overnemen. Met ogen vol verwondering klonk dat als "echt waar? Een euro maar?". Het kleine hartje van zussies manlief werd beantwoord met "kan je teruggeven op twee euro?" Een junior-rommelmarkter met nu al een bikkelharde tactiek. Zelfs die ene euro, die de meesten onder ons achterwege zouden laten, moest met de videogame mee naar huis. Een schattige zakenman, nu al.

De vlucht van de drukte bevatte onder meer drie taxiritjes, een zoveelste sociale activiteit rond onze voetbalhobby en een gezellig gefrituurd diner met de mede-garageverkopers. Uitgeput maar zeker voldaan voelden de lakens als verwelkomend aan. Blij dat we op maandag alweer mochten werken na zo'n vermoeiende rommelmarkt.

Reacties

Een reactie posten