Zucht van opluchting


Het kan niet elke week feest zijn. Na een veertiendaags hoogtepunt dat zichzelf schreef langs marathonbaantjes en Kopenhaagse citytrips kwam weer het standaard-minder-te-beleven-leven. Na de top van de berg volgt de afdaling naar de normale grond, waar de kans op vermorzeling door vallend berggruis groter is. De zucht van opluchting viert elk ontweken steentje. Oef.

Humeurig was ik. Het meest herkenbare symptoom van de post-vakantiedip. De ene week spring je fluks het bed uit en de Deense zon in, de andere smeek je om snooze en sleur je jezelf naar het kantoor. De begeleidende uitleg klonk als volgt. This is your captain speaking. Na een leuke uitstap ontvangen wij je graag in de realiteit. Voor de gelegenheid krijg je de komende dagen wind, regen en onweer. Bah. Het idee om na een weekje afwezigheid aan een onoverzichtelijke en uitpuilende inbox te beginnen motiveerde al evenmin. Van zodra je het wachtwoord terugvindt herinner je je ook dat goede collega's goud waard zijn. Wat zijn ze lief in Locinox. De teller van ongelezen e-mails stond op Meer Dan Aanvaardbaar. Oef.

Domperdag

Na een paar dagen stoelarbeid keert die gewoonte wel terug. De flashbacks naar Kopenhagen uitten zich in vrolijkheid, tot de adder zich vanonder het gras aan de oppervlakte liet zien. Tussen woensdag en vrijdag hangt Domperdag - credits aan die kleine zus. Eerst komt een collega met de vraag of je het nieuws al gelezen had van de potentiële uitbraak van de Delta-variant tussen de supporters in het Parkenstadion. Slik. Later kwam de bevestigende email van UEFA dat er in omliggende toeschouwersvakken sprake van besmetting was. Dubbel slik, zeker aangezien het betekende dat de eerste vaccinatie van vrijdagvoormiddag moest worden geannuleerd. De plaatsvervangende test zei Negatief en bracht de verhouding tussen Stokjes In De Neus en Positieve Testen op 6-0. Oef


Uiteraard heeft Domperdag meerdere dimensies. Het blijft heus niet alleen bij de angst om besmet te zijn. Dat ontdekt je later wel. Net voor je naar huis wilt, om precies te zijn. Waar zijn mijn sleutels? Linkerhand in de zij, rechterhand aan het hoofd. Meven had ze wellicht, dat is zowat onze humor. Toen het haha-gehalte er na een kwartiertje af was bleek hij ze niet eens te hebben. Damn. Wat heb ik nou met mijn sleutels gedaan? Een kleine zoekactie met een paar lieve en behulpzame collega's leverde niks op. Anderhalf uur na "tot morgen" doolde ik nog op de parking rond. De verantwoordelijke van het wagenpark stak me de sleutel van een reserve-auto in de hand. Snel veertig kilometer huiswaarts om de eigen reservesleutels op te pikken en naar het kantoor terugkeren voor de cruiser. Ineens vliegt een foto me via sociale media tegemoet. Die van mijn eigen sleutels. Getekend, een verwarde collega die ze per ongeluk naar huis mee nam. Eind goed al goed, de sleutels zijn terecht. Oef.

Tussen spanning en zenuwinzinking

Zondagavond hielden we massaal nationaal de adem in. Het verschil met de groepswedstrijden tegen Janneke, Mieke en de Denen was enorm. Alsof het om een ander toernooi ging balanceerden we opnieuw tussen gezonde spanning en zenuwinzinking. Geen stadion of marktplein deze keer, wel vrienden in intieme kring. De broer van is niet meer enkel de broer van. Thorgan laat ons doorgaan. De tweede helft bezorgde ons déjà-vu naar enkele zomers geleden, toen we de Brazilianen niet zonder moeite uitschakelden. Een tip voor mijn collega-nagelbijters; doe eerst je schoenen uit.. Portugal is inventief en innovatief, want zo'n Pepe maakt van ellebogen een werkwoord. De Portugezen probeerden en trapten. Ze trapten op Thibaut, ze trapten tegen de paal, ze trapten Kevin van het veld en ze trapten in onze val. Voor Kevin en Eden houden we ons hart vast, maar dat mogen we nog minstens tot vrijdag doen. We reizen naar München. Oef.

Met de ademhaling en het hart zit alles goed. Heel veel luchten van opzuchting na nog meer zuchten van opluchting. Wat mij betreft mag deze bewogen maand juni zeer rustig worden afgesloten. Ik wil deze week gerust nog een paar keer Oef roepen. Wanneer ik zie dat Kevin en Eden vrijdag mogen meespelen en we Italië kloppen. Kan iemand dat regelen alsjeblieft? Vriendelijk bedankt.

Reacties