Is't al 1 mei?


Er schijnt licht! Is dit het einde van de tunnel of passeren we ergens een raampje halverwege? Nu even op de waterende tanden bijten en hopen op goede cijfers, want we kregen vrijdag perspectief. Het aftellen is officieel begonnen!

01/05/2021: eindelijk een wettelijke feestdag die naam waardig, dankzij de ironische kwinkslag van het overlegcomité. Dag Van De Arbeid werd in 1889 in het leven geroepen als initiatief voor de achturige werkdag. Aan het einde van de negentiende eeuw was het succes daarvan de hoofdreden voor die 1 mei-vieringen. Eerlijk; zonder wat research had ik al dit bovenstaande niet geweten. Eerlijk bis; dit jaar vier ik - en ik ben naar alle waarschijnlijkheid niet alleen - 1 mei alsof ik net mijn laatste meer-dan-acht-uren-shift heb afgewerkt. Gelukkige Dag Van De Barmeid, iedereen! We're gonna party like it's 1899. Ik hoor het Prince echt wel zingen.

De ironie is dat menig cafébaas en restauranthouder op die eerste zaterdag van mei 2021 voor shiften van tien à twaalf uur of zelfs langer staat, maar daar de komende anderhalve maand met fonkelende oogjes naar uitkijken. Babysitters, taxichauffeurs en dogwatchers, zet jullie al maar schrap. Een waarschuwing naar elke elektriciteitsleverancier ter lande: het verbruik ligt op dertig april wellicht veel lager dan gemiddeld, maar geen paniek. 't is omdat we massaal op tijd het licht dimmen en in ons bedje kruipen. 's anderendaags staan we namelijk al massaal te drummen aan de deuren van ons stamcafé. De koffiekoeken doorspoelen met die eerste niet-zelfgemaakte koffie in maanden.. Nog anderhalve maand watertanden.

Logistiek planner gezocht

Die Dag Van De Barmeid komt er precies 194 dagen nadat de horeca op 19 oktober verplicht moest sluiten. Met een overschot aan opties wordt kiezen ook een beetje verliezen. We tekenen dus best zorgvuldig een uitgekiend schema uit om optimaal te profiteren van de mogelijkheden. Bij deze meteen ook een vacature voor een logistiek en financieel planner. Iemand die me helpt om vijf cafés, twee beachbars, een restaurant, drie brasseries en twee terrasjes in dat eerste weekend van mei te proppen. Als iemand  zich geroepen voelt om bewust onbeschonken bestuurder te zijn en voor het transport te zorgen? Solliciteren kan via ikgahelemaallos@oeioei.net, de vergoeding is uiteraard overeen te komen.

Een kleine voorspelling voor die fascinerende gesprekken in de wandelgangen op de eerste dag na dat weekend. "Te veel gedronken en gegeten", dat spreekt voor zich. "Sander heeft een tattoo op z'n voorhoofd, Jorgen sliep in de goot, een koe at Kevin's sleutels en Kimmy is ergens in Wallonië beland", ook dat zou me allemaal niet verbazen. Laat ons het wel vooral zeer veilig houden, zodat niemand later met de vinger wijst als het in onze tunnel opnieuw wat donkerder wordt..

Heel wat moois om naar uit te kijken en het wordt al tijd om voorbereidingen te treffen. Het aftellen is écht wel begonnen. Nog eindigen met een vraagje, omdat het al zo lang geleden is.. Bier bestellen, doe je dat nog altijd met de pink?

Reacties

Een reactie posten